Arrangörskonferens SSF

Här kommer en rapport från arrangörskonferensen i Skellefteå.
Under helgen var Borås SK representerade på konferensen som tar upp kommande vinterns arrangemang och regler. Helgen är även till för SSF:s TD utbildning. Det finns vissa regeländringar inför vintern. Mest handlar det om klassisk teknik. FIS kongress var under deras möte i höstas eniga om att bevara den klassiska tekniken. Man var eniga om att stakning är en del i den klassiska tekniken och det viktigaste med reglerna är att förhindra tjuvskate. Stavmätning gäller som förra året och man har definierat klassisk åkning. Det finns även en regel som innebär att arrangören måste markera var man får förflytta sig i kurvor med glidskär. Förut var det när man inte har spår. Nu kan arrangören välja att inte lägga spår men åkaren måste åka med parallella skidor. De diskuterades även vad man ska ställa för krav på seedningsgrundande långlopp. Man ska bedöma förhållandet längd antal spår och deltagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *